Dupont J&L Dressage

In de loop der jaren heeft Stal Dupont verscheidene paarden en ruiters tot een succes opgeleid namelijk;

Winston

 

Winston werd 2-voudig  Belgisch Kampioen bij de senioren in 2000 & 2001 met Jan als ruiter

Pucchina van de kiekenshoef

 In 2001 behaalde Jan met Pucchina een 2de plaats op de Beker v. België                  

 Nector v/h carelshof

 

Nector werd aangekocht door de familie Dupont op 2,5 jarige leeftijd. Toen hij 4 werd heeft dhr Herman Nyssen hem aankocht en bleef Nector trainen onder begeleiding van Jan.

 Op 6-jarige leeftijd werd Herman Nationaal Kampioen Z2 waarna hij Nector verkocht aan de Australische Christine Down. 2 jaar lang heeft Jan hem kunnen opleiden tot Grand Prix niveau.

 In 1998 liep hij dan ook succesvol zijn eerste Grand Prix’s onder het zadel van Jan     

 Big Dresscode

Deze prachtige pony dekhengst kwam onder het zadel van Liselot op 4-jarige leeftijd.  Op 6-jarige leeftijd had hij dan ook de oefeningen van de nationale FEI ponyproeven onder de knie

 

 Bravissimo

 

De 8-jarige Brentano werd verkocht en ging naar Brazilië, daar loopt hij succesvol Grand Prix.

 Rubin Noire

Deze zwarte parel kwam als 6 jarige aan bij ons op stal. Wij hebben hem dan ook 4 jaar lang mogen trainen tot hij al de oefeningen van de Grand Prix onder de knie had. Toen 'Ruby' 11 werd heeft hij onze stal verlaten en ging hij naar Ursula Wagner die hem nu uitbrengt op wedstrijd en mooie successen kent met hem op internationaal Grand Prix niveau!

     

 Emily Harris

  

Emily harris behaalde met haar paarden en ponies mooie resultaten voor het Britse Team.

Met Don Joshi haalde zij een bronzen mediale binnen voor het Britse team op het Europees Kampioenschap 2007.

Toen Emily de overstap maakte van ponies naar paarden, werd zij met Washington dan ook een vaste waarde bij het Young rider team. In 2010 nam zij ook deel aan het Europees Kampioenschap voor Young Riders.

Intussen rijdt zij dan ook met Don Diabolo de GP U25

“Wij hebben het geluk gehad geïntroduceerd te worden aan Jan en Liselot in de zomer van 2000 toen we hun stal bezochten met een gemeenschappelijke vriend die zijn paard daar op training had. Onze ogen zijn open gegaan. Sinds toen,de training, help, ondersteuning en aanmoediging van de Duponts zijn onmisbaar. Jan zijn kennis, expertise en toewijding naar zijn training met paarden toe is een inspiratie. Er is geen korte weg in deze stal, de training duurt zo lang als nodig voor elk paard en ruiter. Als er een trainingsprobleem zich voor doet als ik thuis aan het trainen ben dan stop ik en denk ; ‘ wat zou Jan doen?!’ “

 The Harris Family


 David Engelen

  

David Engelen behaalde onder begeleiding van Jan mooie internationale scores met Artic’s Rosantica in 2006 en 2007.

Hij startte ook zijn ander paard Werthino in de Grand Prix.

 Mieke Lunskens


Reiko Newton (eigenares van Ressort en Jade) vroeg ons om haar dekhengst Ressort te trainen en uit te brengen op wedstrijd. Na een jaar training werd jan met dir paard Kampioen bij de 6-jarige dressuurpaarden.

Enkele jaren later kwam Reiko terug bij ons met de vraag of wij Jade (Ressort x Linxo) onder het zadel van Mieke Lunskens wilden helpen trainen. Mieke haalde in 2004 de Belgische titel binnen en reed op de WEG in Aachen 2006 met Jade, die nadien verkocht werd aan Joanne Grace.


 Anne Van Neste D’ieteren


In de jaren 1997 en 1999 kwam Anne bij ons op training met haar paard Iguazu. Zij behaalde toen zilver op het Belgisch Kampioenschap.